Wyprzedany
Worki próżniowe do gotowania Sous-Vide 250x350 mm 100 szt.
- Dostępność: Wyprzedany
- Kod produktu: WG250350
- Waga: 1.00kg
80.00 zł
Netto: 65.04 zł
Worki barierowe do gotowania Sous-Vide
Sous-vide (po francusku w próżni lub bez powietrza) to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych woreczkach barierowych. Polega na utrwaleniu zapakowanego próżniowo produktu przez sterylizację czy pasteryzację w krótkim czasie i w wysokiej temperaturze. Celem metody jest zachowanie naturalnego smaku i jakości żywności.W zależności od rodzaju żywności temperatura gotowania waha się od 70 do 90 °C.
Metoda umożliwia zachowanie odpowiedniego koloru i smaku produktu oraz cennych wartości odżywczych.
Specyfikacja:
Rozmiar: 250x350 mm
Grubość folii: 85 µm
Temperatura maksymalna: 120 °C
Opakowanie: 100 szt.