Menu
Twój koszyk

Worki próżniowe do gotowania Sous-Vide 200x300 mm 100 szt.

Worki próżniowe do gotowania Sous-Vide 200x300 mm 100 szt.
Worki próżniowe do gotowania Sous-Vide 200x300 mm 100 szt.
  • Dostępność: W magazynie
  • Kod produktu: WG200300
65.00 zł
Netto: 52.85 zł

Worki barierowe do gotowania Sous-Vide

Sous-vide (po francusku w próżni lub bez powietrza) to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych woreczkach barierowych. Polega na utrwaleniu zapakowanego próżniowo produktu przez sterylizację czy pasteryzację w krótkim czasie i w wysokiej temperaturze. Celem metody jest zachowanie naturalnego smaku i jakości żywności.

W zależności od rodzaju żywności temperatura gotowania waha się od 70 do 90 °C.

Metoda umożliwia zachowanie odpowiedniego koloru i smaku produktu oraz cennych wartości odżywczych.


Specyfikacja:

Rozmiar: 200x300 mm

Grubość folii: 85 µm

Temperatura maksymalna: 120 °C

Opakowanie: 100 szt.
Używamy plików cookie's zapisywanych w pamięci przeglądarki. Informacje na TEJ STRONIE